Online: inleiding training Geen agressie in mijn praktijk

 

Op 1 en 8 december kunt u bij de LHV Academie online de inleiding volgen die Frank van As zal verzorgen over de training Geen agressie in mijn praktijk.

Speciaal voor doktersassistenten in dienst van LHV leden.

Inhoud

Velen van u hebben in de afgelopen jaren reeds deelgenomen aan deze middagtraining op de praktijk en de reacties zijn altijd zeer positief. Het is een praktische training waar u direct mee aan de slag kunt aan de balie, de telefoon en in de spreekkamer.

Vanwege deze corona-periode van beperkingen wordt de training nu ook aangeboden in twee delen: een groepje in de ochtend en een groepje in de middag. Daarnaast nu op veler verzoek ook deze inleiding van circa een uur.

Deze online inleiding kan niet de training vervangen. Voor een goed rendement in uw praktijk blijft het aangeraden met het team de middagtraining op de praktijk te organiseren. Dan is het mogelijk in te gaan op individuele situaties en oefeningen te doen gericht op de actualiteit in de praktijk.

Praktische informatie

DoelgroepDoktersassistente
Accreditatie1 punt
KostenLeden € 0,-
Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480068.

Programma

In de inleiding op 1 en 8 december komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Grensoverschrijdend gedrag
  • Escalatie
  • Reacties over en weer
  • Hoe te reageren op frustraties
  • Hoe te reageren op intimidaties
  • Het schepje corona er bovenop
  • Tips & Tricks
  • Hoe je je eigen emoties wat kunt beheersen

Daarnaast zal er (beperkt) gelegenheid zijn om in te gaan op vragen. Deze kunt u tijdens de presentatie online stellen. Hoe dit precies werkt wordt uitgelegd bij de start van de presentatie.

Voor meer informatie over de gehele training en de mogelijkheden voor uw praktijk kunt u terecht op:

https://www.lhv.nl/lhv-academie/cursussen/geen-agressie-mijn-praktijk

Daarnaast kunt u ook contact opnemen met de trainer:

Frank van As – info@aspectief.nl – 06 5109 6331Trainer(s)

Frank van As studeerde psychologie op het gebied van arbeid, organisatie en gezondheid en specialiseerde zich verder in (management)training, beoordelen, cultuurverandering, psychotrauma, RET, agressie, conflicthantering, onderhandelen, besluitvorming, teams, creativiteit en systematische denktechnieken. Hij werkte als trainer-adviseur voor de ArboUnie, NS Opleidingen, het Instituut voor Psychotrauma/ Schouten & Nelissen en Rijnconsult /Ordina. In 2000 startte hij Van As met Aspectief Training & Ontwikkeling. De training wordt verzorgd in samenwerking met een co-trainer of acteur.

Lees ook het artikel Agressie: hoe ga je ermee om. Daarin komt Van As aan het woord. Hij omschrijft agressie als ‘tijdelijk mislukte communicatie’. “Dat kan meevallen, maar ook erg uit de hand lopen. Als het erg escaleert, kan de betreffende zorgverlener er nog maandenlang last van hebben.” Van As geeft in deze training assistentes, huisartsen en praktijkondersteuners handvatten om agressie te voorkomen, er goed mee om te gaan en het ook binnen het team bespreekbaar te maken.

Bijzonderheden

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.